Reggesproake

Het kwartaalblad “Reggesproake” bevat artikelen over de geschiedenis van Hellendoorn, Nijverdal en de omringende plaatsen. De artikelen worden geschreven door zowel leden als niet-leden. Het blad is daarvoor een laagdrempelig medium voor ieder die wetenswaardigheden over de plaatselijke geschiedenis wil publiceren, maar bovenal ook voor personen met interesse voor de historie van de gemeente Hellendoorn. Er wordt zowel aandacht besteedt aan gemeentebrede ontwikkelingen, als persoonlijke verhalen en gebeurtenissen.


Een van onze vele Reggesproakes.

U vindt hier een index van de verschenen artikelen tot op heden. Hebt u interesse in een artikel? U kunt een door u gewenste Reggesproake aanvragen. Dit kan door een bericht te sturen naar info@hkhn.nl.
Naast het kwartaalblad verschijnt per jaar een special. In deze special wordt een onderwerp geheel uitgelicht. Een overzicht van de verschenen specials tot nu toe vindt u hier.
De kosten voor een kopie van de Reggesproake bedraagt € 5,- en naast eventuele verzendkosten.

Uutgeverieje ‘n Boaken

De aan de Historische Kring gelieerde stichting Uutgeverieje ‘n Boaken publiceert actief over het verleden van de gemeente. Zo verschenen er boeken en uitdrukkingen over het plaatselijk dialect, het Mirakel van Hellendoorn, en boerderijen langs en rondom rivier de Regge. Onze leden worden dan ook regelmatig via de digitale nieuwsbrief op de hoogte gehouden van nieuw uitgekomen boeken van deze aan ons gelieerde stichting. U kunt de uitgaven van de Uutgeverieje en meer informatie hier vinden.

Schrijven voor de Reggesproake of de redactie versterken

De redactie van de Reggesproake zorgt ieder kwartaal voor een verzorgde uitgave van ons historisch magazine. Maar wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor in de redactie of personen die graag een artikel willen publiceren over de historie van de gemeente Hellendoorn. De redactie begeleidt u graag bij het publiceren van een interessant artikel in de Reggesproake.

Heeft u interesse? Stuur dan een bericht naar info@hkhn.nl t.a.v. de redactie van de Reggesproake.