Agenda

Aktiviteiten 

30 maart

Nostalgische morgen in gebouw Sion.

Hulzen/Hulsen was een marke in de gemeente Hellendoorn. Het omvatte o.a. de havezate Schuilenburg, Katenhorst en een groot deel van Overwater. De naam Hulzen heeft zicht langzamerhand verplaatst naar de plek waar nu het dorp ligt. Aanvankelijk schreef iedereen Hulzen met een -z- maar op een of andere manier is men Hulsen gaan schrijven, terwijl iedereen Hulzen uitspreekt. In o.a. de naam van de voetbalclub Hulzense Boys is de oude naam bewaard gebleven.

Veel van dergelijke informatie kan op gewaar worden op een nostalgische morgen in gebouw SION op zaterdag 30 maart 2019.

Plaatselijk Belang Hulsen en de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal houden dan een morgen over de Eversberg, Hulsen, Marle, Overwater, Regge, Schuilenburg en het Wierdense veen. Het accent ligt op Hulsen (Henk Piksen en Johan Alferink) en directe omgeving, maar er is ook veel materiaal over de omliggende buurtschappen (Johan Alferink). Er zijn mappen met oude foto’s, artikelen, kaarten, powerpoints e.d. te zien. Waarschijnlijk te veel om in een paar uur te bekijken.

Tevens is er gelegenheid kennis te nemen over het boek over de Eversberg van Jan Lohuis dat (bij voldoende inschrijvingen) in het najaar verschijnt.

De morgen begint om 09.30 uur en duurt tot 13.00 uur. De toegang is gratis.

Juni 2019
In juni wordt weer de cultuur-historische fietstocht georganiseerd.

September 2019
Expositie in de Smidse.
Hoofdthema is dit jaar de Rijssensestraat.

Lezingen
Maandagavond 21 oktober 
Lezingen door Frits Ligtenberg over de Nederlandse Stoomblekerij (Oale Bleeke).

Maandagavond 25 november 
Lezing door Erik Ruiter/Albert Leever over de V1.