Agenda 2018

16 april
Lezing Ineke Kievit.

Jammer genoeg kon door ziekte de lezing van Ineke Kievit op 5 maart niet doorgaan. Dankzij medewerking van ZINiN hebben we op 16 april een herkansing.
Enkele weken na de dood van haar tante erft Ineke Kievit een sansevieria en een grote verzameling brieven. De brieven bieden haar een fascinerende ingang in het verleden van haar familie, een verleden waarin een boerengezin in Hellendoorn centraal staat, waar twaalf kinderen worden geboren – maar waarvan er zes bij de geboorte of op jonge leeftijd zullen sterven.

In de lezing vertelt Ineke over haar zoektocht naar wat deze trieste gebeurtenissen voor het gezin betekend hebben, en hoe de ouders en de andere kinderen – vooral de zussen Dien, Zus en Jannie die verwerkt hebben. Soms lijkt het op een detective: welke omstandigheden en factoren hebben geleid tot deze drama’s?

De lezing begint om 20.00 uur en is gratis voor de leden van de Historische Kring,
Niet leden betalen 3 euro. Koffie thee kost voor iedereen 1 euro per kop.

Voor wie de lezing van Ineke in de PGH Kerk in Hellendoorn heeft gehoord,de lezing die ze houdt voor de HKHN gaat over een ander deel van haar boek en heeft veel meer betrekking op Hellendoorn.De Reggeweg in Hellendoorn met links boerderij Bartels en rechts Leestemaker.Ineke Kievit schreef ook een boeiend boek over deze gebeurtenissen en tegelijkertijd ook over haar familie. In de familiekroniek staat het leven van haar tante Dien centraal. 

Het boek is te koop in de boekhandels in Hellendoorn en Nijverdal en kost 25 euro. Op 16 april kan het ook worden gekocht bij Ineke Kievit.
De lezing begint om 20.00 en is gratis voor de leden van de Historische Kring. Niet leden betalen 3 euro. Koffie thee kost voor iedereen 1 euro per kop.

6 juni
Fietstocht langs de Regge, Vistrap, Blokkendijk en Ligtenberg om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Aldi aan de Bachlaan. De route gaat via de Veldkamp, Smalendijk, Blokken langs het Zunase – en Noetselerveen. Onderweg wordt er verteld over de (cultuur)historie van het gebied en de veranderingen die in de loop van eeuwen hebben plaats gevonden.
Duur ongeveer 2 uur.

september Expositie in De Smidse.

In de expositie wordt aandacht besteed aan het oude Nijverdal in de omgeving van de Wilhelminastraat-Kerkstraat-Hoge Dijkje-Salomonsonstraat-Weverstraat-Spoorstraat. Verder aandacht voor bedrijven en winkels langs die wegen en speciale aandacht voor de Oude Bleek.

22 oktober
Lezing Cor Kolthof over de jaren 60/70 om 20.00 uur.

 

Alle lezingen worden gehouden in de Hellendoornzaal van het HvCeB.