Anekdotes rond de Grotestraat gezocht

Anekdotes rond de Grotestraat gezocht

Ieder jaar organiseert de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal in de maand september in “De Smidse” aan het Hoge Dijkje in Nijverdal een expositie met een thema dat te maken heeft met het thema van Open Monumentendag. Dit jaar is het landelijke thema Boeren, Burgers en Buitenlui. Dit jaar staat bij de tentoonstelling in “De Smidse” de Grotestraat centraal. We schenken extra aandacht aan de kerken, detailhandel, optochten op de Grotestraat en de horeca (met de nadruk op jongerencultuur). We zijn ervan overtuigd dat veel oudere jongeren hun eigen herinneringen hebben aan wat ze meemaakten in en rond de Grotestraat. Daar gebeurde het tenslotte allemaal. Naar die herinneringen, verhalen en anekdotes zijn we op zoek. Ook zijn we op zoek naar foto’s van belevenissen, het uitgaan of het heen en weer slenteren van bakker Mulder tot de ‘Oale Schure’.

Nijverdal, Winkelgalerij Grotestraat 1962

Die willen we gaan we gebruiken bij de tentoonstelling, die dan echt een tentoonstelling van ons allemaal wordt. Heeft u dus zo’n leuke anekdote die we mogen gebruiken, stuur die dan naar fritskorver@gmail.com of naar info@hkhn.nl ; met vermelding anekdote. Of kunt of wilt u het zelf niet opschrijven, bel dan met Frits Korver (0548-612495) of met Johan Alferink (0548-614501), dan maken we een afspraak en schrijven we uw verhaal of anekdote op.
Als u een foto hebt die we mogen gebruiken, kunt u deze zelf scannen en digitaal naar ons toe sturen of u kunt bellen zodat we de foto kunnen ophalen. Dan scannen  we hem in en ontvangt u hem direct terug.

Grotestraat bij avond

Ook als u voorwerpen of andere zaken hebt die te maken hebben met de periode 1950 tot 1990 en te maken hebben met de Grotestraat mag u dat melden. We willen deze dan graag tijdelijk in bruikleen nemen tot en met 30 september 2017, daarna krijgt u uw eigendom terug.

De Historische Kring is iedere inzender bij voorbaat erg dankbaar. Meer informatie is op te vragen bij Frits Korver, tel. 06-11833865 of per mail fritskorver@gmail.com